krimi zprávy 8,8,2012

O děti se nestará
26letá žena z okresu Litoměřice neoprávněně pobírala finanční prostředky na své dítě, o které se však nestarala. V posledních dvou letech žádala o rodičovský příspěvek na dceru, kterou měl v péči jiný člen rodiny. Svým jednáním uvedla v omyl úřady a neoprávněně si přivlastnila 60 tisíc korun. Případ je vyšetřován jako trestný čin podvod, za který trestní zákoník stanoví až pětiletý trest odnětí svobody.

Žádný troškař
Neznámý pachatel odčerpal v areálu firmy u Roudnice nad Labem z nadzemní tankovací nádrže pohonné hmoty. 2500 litrů motorové nafty v hodnotě 70 tisíc korun odcizil v období několika měsíců. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Přišel pro sklizené
Z pole u obce Travčice odcizil v minulém týdnu neznámý pachatel cibuli. Celkem 500 kg vyorané cibule z pole posbíral a odvezl. Majitel polnosti předběžně vyčíslil škodu na 5 tisíc korun, případ je vyšetřován jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.

nprap. Pavla Kofrová

Red

Red