Altros Rockfest láká nově do Roudnice

Roudnice n. L. – Pořadatelé festivalu Altros se jen tak zlomit nedají. Letoškem dvacetiletou tradici oblíbené regionální akce se snaží udržet i přes epidemii koronaviru a organizační problémy.

Jubilejní dvacátý ročník Altros Rockfestu se letos uskuteční v zámecké zahradě v Roudnici nad Labem. „Chceme poděkovat společnosti Říp o.p.s. za vstřícnost a možnost realizace akce v nádherném prostředí letní scény zámecké zahrady,“ říká organizátor Honza Štok. Konání festivalu tradičně na lovosické Osmičce podle něj nebylo reálné. „Podmínky a jednání lovosické radnice byly pro tento výroční ročník neakceptovatelné,“ doplňuje Štok, který otěže vedení festivalu i sdružení Altros vzniklého v roce 2000 převzal před deseti lety.

Jak je u Altros Rockfestu zvykem, i letos nabídne barevnou škálu interpretů z různých koutů rockové muziky. Těšit se mohou fanoušci bigbeatu, hard rocku i ostrého metalu. Páteční den přivítá kromě lokálních kapel SteelFaith, Tydle Vidle nebo Toska i populární šílence Hentai Corporation.

Sobotní, hlavní den festivalu, pak nabídne tancovačkovou bigbítovou legendu Brutus, punkové bardy SPS, deathmetalisty Hypnos, hard rockovou klasiku Krleš, či legendární punkrockové skupiny Houba a Malomocnost Prázdnoty. Tradičně proběhne také oblíbená soutěž v pití piva z tupláku na čas.

Poděkováním návštěvníkům za dvacetiletou přízeň bude speciální čtvrteční Altrosácká hospoda s promítáním rockových filmů a vystoupením legendárního folkaře Záviše.

Kompletní program a aktuality naleznete na www.altrosrock.info, vstupenky v předprodeji je možné zakoupit na www.kulturaroudnice.cz.

Red

Red