Beřkovické jaro 2013 tj. XINDL X a další

Půlrok utekl jako voda a máme tady další týdenní multižánrový festival, BEŘKOVICKÉ JARO 2013.

Program bude pestrý a večerní koncerty a divadlo k nám přilákají zářivé hvězdy českého showbyznysu. Pořadatel udělal takové ceny, které jsou „směšně nízké“ ve srovnání s komerčními subjekty a věří, že kulturní akce budete hojně navštěvovat.

15.4.2013 od 19.30 hodin – XINDL X

Xindl X (vlastním jménem Ondřej Ládek, nar. 16.8. 1979) je český písničkář, textař, skladatel a scenárista. Upozornil na sebe v roce 2007 vítězstvím v soutěži Česko hledá písničku a následným vítězstvím v písničkářské kategorii na Zahradě 2008 a získáním autorské Porty 2008. V říjnu 2008 natočil debutové album Návod ke čtení manuálu, za které získal zlatou desku a 3 nominace na cenu České hudební akademie Anděl v kategorích píseň roku (Anděl), videoklip roku (Anděl) a folk a country album. Videoklip k písni Anděl z tohoto alba se stal nejsledovanějším českým videem na Youtube s více než 7.000.000 přehrání.

V říjnu 2010 natočil album Praxe relativity, ze které pochází úspěšné singly Dysgrafik, Láska v housce (duet s Olgou Lounovou), Chemie a Nejlepší kuchař. Xindl X za album získal zlatou desku a 3 nominace na cenu České hudební akademie Anděl v kategorích píseň roku (Láska v housce), videoklip roku (Láska v housce) a zpěvák roku. Píseň Láska se v červnu 2010 stala nejhranější písní v českých rádiích. Tentýž rok získal Xindl X ocenění skokan roku v anketě Český slavík.

Xindl X ve své hudbě kombinuje hiphopové frázování s popem, folkem, country a dalšími styly. Těžištěm písní však zůstávají písňové texty, ve kterých má stejnou váhu pokus o osobní výpověď jako smysl pro ironii.

VSTUPNÉ – 150,-Kč

16.4.2013 od 19.30 hodin – KEKS

Bigbítová kapela KEKS hraje bez přestávky už od 81. roku a za ta léta se s ní mělo možnost potkat velké množství lidiček, kteří vyznávají právě tento hudební styl. Kapela byla a stále je k vidění po celém Česku, v klubech, na letních akcích i festivalech.

Nikdy neměla nouzi o písničky, protože leader kapely, Štěpán Kojan, je hudebník i skladatel celou duší a na svém kontě má více než 500 písniček, z nichž mnohé se staly hity. Za dobu své existence kapela vydala 11 alb, poslední vyšlo v minulém roce s názvem „To se mi líbí“ a jak se ukázalo, líbí se všem těm, které se měli možnost potkat s těmito písničkami. Nejznámějšími písničkami jsou Proč holky pláčou, Človíček, nově To se mi líbí a samozřejmě Víš a kapela je dává jako přídavky na každém koncertě.

V roce 2011 dokázali vyprodat Lucernu!!!

VSTUPNÉ – 100,-Kč

18.4.2013 od 19.30 hodin – LEONA MACHÁLKOVÁ

Už v dětském období začala inklinovat k hudbě i divadlu. Od 18 let vystupovala s hudebními formacemi Damián a Znamení dechu. Roku 1991 se odstěhovala do Prahy, začala moderovat na rozhlasové stanici Evropa 2, uváděla na České televizi hudební pořad Telerezonance a také přijala nabídku na účinkování v divadle Semafor. Od roku 1993 následovaly role v muzikálech West Side Story, Jesus Christ Superstar, Dracula, Mise, Monte Cristo. V roce 1996 Machálkové vyšel sólový debut – CD Leona. S pomocí Karla Svobody se prosadila na českém hudebním trhu jako sólová zpěvačka a vydala své první nadčasové album Leona. Hojně účinkuje v úspěšných muzikálech (Hamlet, Robin Hood ad.) a na vystoupeních „Královny popu“. Pod Svobodovým vedením nazpívala úspěšné desky Film a muzikál, Film a muzikál II., Blízká setkání a Jsem to já. Její hity Svět je plnej bláznů, Žízeň lásky, Zbloudilá, Jdi za štěstím či Dlouhá bílá žhnoucí kometa zná snad každý.

VSTUPNÉ – 150,-Kč

19.4.2013 od 19.30 hodin – DS HÁTA

Klíče na neděli – Mahulena Bočanová, Jana Šulcová, Veronika Jeníková, Olga Želenská, Lucie Svobodová,  Viktor Limr, Martin Sobotka, Libor Hruška

Komedie je o tom, že dva manželské páry se sejdou na nepovedeném mejdanu. Prozradí se, že všichni čtyři nejsou příliš spokojeni s tím, čeho dosáhli, a jejich manželské soužití trpí stereotypem. V opilosti se partneři prohodí, vymění si klíče od bytu a po kratičké radosti z něčeho nového se z této záměny roztočí kolotoč potíží. Ze Švýcarska přijede bohatá tetička, na oběd přijde nepříjemná tchýně, podvedený manžel přijde potrestat nevěru své ženy, manželka vlivného funkcionáře přijde zachraňovat svoji propadající dceru. Vrší se trapasy a nedorozumění. Hrdinové jsou fyzicky i duševně týráni, dostávají se do choulostivých situací, a tak brzy zatouží po jediném – dostat se zase domů ke svému zákonitému partnerovi. Nakonec jsou šťastni, i když nic nezískali.

VSTUPNÉ – 250,-Kč

 

VSTUPENKY SI REZERVUJTE CO NEJDŘÍVE NA multicentrum@plhberkovice.czNEBO 731 655 577

Red

Red