Hvězdná porota ocenila pěvecké výkony účastníků Little Star

Až ze Slovenska přijely do Litoměřic pěvecky nadané děti, aby předvedly své kvality v rámci 6. ročníku pěvecké soutěže Little Star. Zaujmout se snažily nejen početné publikum, ale hlavně odbornou porotu, kterou tvořili operní pěvkyně Livia Aghová, modelka a zpěvačka Iva Kubelková a zpěváci Dalibor Janda, Petr Kotvald a Milan Peroutka, jenž jako zpěvák září v těchto dnech v televizní soutěži Tvoje tvář má známý hlas.

Hudební klání již pošesté organizovala Městská kulturní zařízení Litoměřice. V březnovém semifinále soutěžilo devět desítek dětí. Do finále, které se konalo v pátek večer v domě kultury a jež skvěle moderoval Lumír Olšovský, postoupilo 24 nejlepších z nich.

Soutěžilo se ve třech kategoriích. „Máš hlas jako břitvu, zvládla bys zpívat i bez mikrofonu,“ zhodnotila například Iva Kubelková výkon Kristýny Synkové z Roudnice nad Labem, která byla jediným finalistou reprezentujícím Litoměřicko. Nakonec skončila třetí v kategorii A, jejíž vítězkou byla vyhlášena Julie Michelová z Rumburka.

Zatímco nejmladší soutěžící do 13 let zpívali za doprovodu klavíru, starší účastníky doprovázela profesionální kapela. V kategorii B (13 – 15 let) dostala od porotců nejvyšší bodové hodnocení Karmen Sarojanová z Kuřimi a v kategorii C (16 až 18 let) Klára Hromádková, které přijela do Litoměřic fandit rodina až z Brna. „Je zde úžasná atmosféra. Z vítězství jsem nadšená, protože i ostatní holky byly výborné,“ neskrývala nadšení šestnáctiletá Klára. Kromě nabídky sólového vystoupení v rámci hlavního programu vinobraní a nabídky účasti na jedinečném Dni otevřených dveří na Konzervatoři a VOŠ Jaroslava Ježka s možností individuálních konzultací s pedagogy získali vítězové kategorií i čtrnáctidenní pobyt na Talent campu.

„Máme za sebou akci, která se po všech stránkách vydařila. Obzvláště mě těší fakt, že fandit přišlo i litoměřické publikum, což v předchozích ročnících nebývalo,“ uvedla ředitelka MKZ Věra Kmoníčková.

Text pod foto 1: Dort pro vítězku kategorie C převzala Klára Hromádková z Brna.

Text pod foto 2: Barvy Litoměřicka hájila Kristýna Synková z Roudnice nad Labem, která nakonec ve své kategorii skončila na třetím místě. Na snímku při rozhovoru s moderátorem večera Lumírem Olšovským.

Text pod foto 3: Porotci bedlivě sledovali vystoupení všech soutěžících.

Red

Red