Kinokavárna získala certifikát „Fairtrade“

 

Fairtradová káva, čaj, lízátka a další dobroty. Na těch si můžou pochutnat hosté kavárny kina Máj. Ta je od včerejšího dne již 19. certifikovanou Fairtrade provozovnou v Litoměřicích.

„Velice nás těší, že jsme se připojili do rodiny fairtradových provozoven,“ sdělila Věra Kmoníčková, ředitelka Městských kulturních zařízení Litoměřice. Certifikát si od starosty Ladislava Chlupáče převzal vedoucí kavárny Petr Bursa. Město Litoměřice udělením certifikace Fairtrade vyjadřuje poděkování za aktivní podporu spravedlivého obchodu.

„Jsme nakloněni tomu, aby bylo ve městě co nejvíce certifikovaných provozoven,“ uvedla Bohdana Dojčinovičová, koordinátorka Fairtradového města Litoměřice. Mezi Fairtradové provozovny patří například obchod se zdravou výživou Vitálka, Čajovna Hóra, restaurace U Zlatého bažanta a další. „V loňském roce byl udělen titul i bufetu, který je v provozu na Dómském pahorku v domově pro seniory,“ dodala Bohdana Dojčinovičová. Produkty označené známkou Fairtrade lze zakoupit i v některých drogeriích či supermarketech.

Fair trade (v překladu spravedlivý obchod) usiluje o pomoc producentům, farmářům a lidem zemí třetího světa. Dává jim možnost uživit se vlastní prací. Za své plodiny, které pěstují s ohledem na životní prostředí dostávají spravedlivě zaplaceno.

Red

Red