Litoměřice – Návštěvnost kina Máj stoupá, patří k nejlepším v republice

KINOWLitoměřické kino Máj obsadilo v žebříčku návštěvnosti jednosálových kin páté místo v České republice, a obhájilo tak loňskou pozici. Předstihla ho pouze pražská kina Oko a Aero, brněnské kino Scala a kladenský Hutník. Žebříček zveřejnila před několika dny Unie filmových distributorů ČR. Obzvláště potěšitelným faktem je, že návštěvnost Máje se zvedla o dalších 13 tisíc lidí a zvýšil se i počet projekcí. Loni zavítalo na celkem 1035 projekcí 75 tisíc návštěvníků. „Je to pro nás skvělý výsledek, za nímž stojí kromě kvality poskytovaných služeb hlavně atraktivnost titulů, které distributoři uvádějí na trh, a rychlost, s jakou se nám daří dostat je do Litoměřic,“ vysvětluje ředitelka Městských kulturních zařízení Věra Kmoníčková.

Zatímco předloni se největší pozornosti těšil erotický film Padesát odstínů šedi, loni u litoměřického diváka kralovaly filmy pro děti. Druhý díl pohádky Anděl Páně navštívilo 4 030 diváků, Tajný život mazlíčků 3 069 a Fantastická zvířata 2 372 lidí.

Zvyšující se návštěvnost umožňuje další modernizaci kina. Po jeho digitalizaci a rekonstrukci kinokavárny procházejí loni i letos výměnou čalouněná sedadla v sále tak, aby prostorově nabízela vyšší komfort a dostatek prostoru. „Dále chystáme stavbu venkovní terasy pro kinokavárnu vybudovanou směrem do dvora soukromé základní školy Lingua universal, kde jsou k dispozici i venkovní herní prvky pro děti. K dispozici bude již na jaře,“ popsala novinku ředitelka Kmoníčková.

Red

Red