Lovosice – Literární čarování v Čajovně

 

 

Čajovna-Vinotéka v Lovosicích bude v pátek 7. března zasvěcena mladé literatuře a undergroundovému umění. Večer autorských čtení a dalších netradičních uměleckých zážitků pod názvem „Čarovna literární“ začíná v 19 hodin.

V rámci komponovaného programu mají mladí spisovatelé možnost přednést svá díla živému publiku. Čtení autorských básní zpestří mj. grafická výstavka či neočekávané performance vystupujících.

plakat1

Lukáš Vlasák a Jiří Petrák, umělci z Lovosic a okolí, si jako hosty pozvali tvůrce z celorepublikového „podzemního“ hnutí, undergroundového sdružení Pravěk. Konkrétní jména básníků naleznete na aktualizovaných plakátech a facebookové stránce této události. Literární večer pak zakončí hudební vystoupení, jaké Lovosicko ještě neslyšelo. Postará se o něj zvláštní host – elfí bard, fantasy písničkář Laeg Mortemir.

Cílem akce „Čarovna literární“ je jednak dát prostor začínajícím autorům k prezentaci své tvorby před obecenstvem a jednak seznámit místní nadšence pro kulturu se současnou undergroundovou, právě vznikající, a tedy živou literaturou. Básníci však nebudou Čajovnu okupovat jen pro sebe. Každý návštěvník je vítán a vstupné do podniku je toho večera ryze dobrovolné.

Lovosická Čajovna-Vinotéka byla akcím podobného typu vždy příznivě nakloněna – pořádají se zde akustické koncerty, výstavy, přednášky a projekce. Malé, ale útulné prostředí nabízí návštěvníkům i vystupujícím neopakovatelnou atmosféru lákající múzy. Občerstvené zajišťuje bar, v jehož nabídce nechybí vína z Čech a Moravy, čaje z celého světa, vodní dýmky a další pevné i tekuté pochoutky. Pro akci „Čarovna literární“ je tento podnik ideální prostor.

Zavítejte i vy v pátek 7. března na netradiční kulturní večer do Čajovny. Čtení básní začíná v sedm hodin, konec není přesně naplánován; každý návštěvník si muže užívat literatury, jak dlouho mu to bude příjemné. Po akci následuje pohodové posezení nad sklenkou. Čajovnu-Vinotéku hledejte v centru Lovosic, v bezejmenné uličce mezi infocentrem a Penny Marketem. Vstupné se neplatí, jedinou podmínkou vstupu je příjemná nálada.

 

Lukáš Vlasák

 

https://www.facebook.com/events/265598366938156/

 

Red

Red