Mikulášská nadílka s ROCK CO ROK

Stejně tak jako jiná města a obce, i rodiště Jana Evangelisty Purkyně, navštívili Mikuláš, čerti a andělé. Mimo tradičního obcházení rodin v předvečer svátku Sv. Mikuláše se přišli na děti podívat také v sobotu do KD „U Tří lip“ v Libochovicích.

Tam se konala „Mikulášská“, kterou pro malé obyvatele zasněženého městečka připravilo občanské sdružení ROCK CO ROK a Město Libochovice. Plný sál dětí, rodičů, dědečků a tetiček tančil, zpíval a výborně se bavil již od 14.00 hodin, kdy začala show Divadla MAZEC s názvem „Modré Vánoce s Blue Gigi“. MAZEC opět nezklamal a sálem zněl smích, rozlévala se radost a dobrá nálada.

Mezitím se na Malém sále KD nafoukl skákací hrad a připravily soutěžní disciplíny o drobné ceny. Tuto část programu si pro děti připravila společnost Generali.

Pak už jen všichni netrpělivě očekávali příchod svatého muže s jeho družinou. Nejprve se na pódiu objevili tři čerti a část dětí začala couvat a hledat bezpečnou náruč rodičů. Jiné se schovávaly pod stůl a u některých nechyběly ani slzičky. Ale jen na chvilku, protože pak přišel Mikuláš v doprovodu dvou andělíčků. Děti říkaly básničky a zpívaly písničky a za to byly odměněny sladkostmi a ovocem. Balíček dostal úplně každý a pořadatelé věří, že dětem i dospělým zpříjemnili předvánoční čas.

VaDa

Red

Red