První advent přinese vánoční atmosféru i v Litoměřicích

Vánoční atmosféra naplní letos Litoměřice hned v prvním adventu. V tomto čase se rozzáří vánoční výzdoba, 1. prosince pak město čeká slavnostní rozsvícení vánočního stromu.

„Technické služby města začnou s instalací výzdoby během tohoto týdne. Rozsvěcet ji budeme jako obvykle okolo prvního adventu,“ potvrdil ředitel technických služeb Ivo Elman.

Strom od soukromého dárce z Litoměřic na náměstí doputuje již 27. listopadu. Na jeho ozdobení budou mít technické služby pouhé čtyři dny. Rozsvěcení s programem potěší děti s jejich rodinami letos hned se začátkem prosince. „Chtěli jsme se co nejvíce přiblížit prvnímu adventu, zároveň bylo naším zájmem oddělit rozsvěcení stromu od Mikuláše, kdy často rodiny s dětmi pospíchají domů za mikulášskou výslužkou,“ vysvětlila ředitelka Městských kulturních zařízení Věra Kmoníčková.

Rozsvícení vánočního stromu

Pravá vánoční atmosféra vás uvítá na slavnostním rozsvícení vánočního stromu na Mírovém náměstí. Zažijete den plný pohádek, zpěvu, zábavy a soutěží o ceny. Potkáte zpívající anděly, koníky k projížďce i zvířátka k pomazlení. Nebude chybět ani občerstvení pro doladění pravé vánoční nálady.

PROGRAM:

15:00 – Podřipský žesťový kvintet – slavnostní zahájení fanfárami, koledy

15:30 – Povídání o Vánocích a Oldovy soutěže

15:45 – Nad Betlémem svítí hvězda

16:30 – Oldovy soutěže

16:45 – O Červené Karkulce

17:15 – Zpěv sbor Souhlásek

17:30– Andělé na chůdách, kteří hrají a zpívají koledy

18:00 – Rozsvícení stromu

18:10 – Rosťa Pechoušek Band – kapela na dohrání ke svařáku

Red

Red