Šestý Roudnický košt déšť neohrozil…

Bylo letní parno a místo na plovárnu Džbán dorazily v sobotu 9. června stovky milovníků vína do komnat Lobkowiczkého zámku v centru Roudnice nad Labem.

Výrobci vína z litoměřické a mělnické podoblasti byli na koštu zastoupeni 25 vinařstvími a téměř patnácti stům návštěvníkům nabídli 220 vzorků vína a nespočet příběhu o víně a práci vinařů.

Akce se uskutečnila již pošesté na stejném místě, nyní však v pravém křídle zámku, které nabídlo větší a vzdušnější prostory, reprezentativní barokní kapli a nechyběl výhled z balkónu na České středohoří a řeku Labe. Pro odpočinek mezi ochutnávkami byl na nádvoří připraven celodenní kulturní program doplněný o prezentaci regionálních výrobců.

V hlasování o Vinaře koštu se na třetím místě hlasy návštěvníků umístil místní vinař Jan Podrábský, na druhém pak malovinař Pavel Bulín z Malých Žernosek a jako první (již popáté) malovinař pan Bohuslav Schoř z nedalekých Libkovic pod Řípem.

V průběhu koštu probíhaly prohlídky románského hradu pod zámkem, byla zajištěna kyvadlová doprava výletním vláčkem po městě a v rámci mimořádné plavby připluli účastníci akce také lodí Dopravy Ústeckého kraje z Litoměřic.

Seznam všech vinařů i podporovatelů akce a videoohlédnutí za letošním ročníkem najdete na : www.roudnicky-kost.cz

https://youtu.be/l512Im__8o8

Red

Red