ÚTULEK FEST ZNOVU DOBYL HRAD


Začalo to v roce 2002 na zahradě ústeckého gymnázia Jateční, a přestože k tomu vloni nebylo daleko, pokračujeme bez přestávky dodnes! I díky tomu benefiční open-air festival Útulek Fest letos oslavil jubilejní 20. ročník své existence. Festivalový víkend 18.-19. června se tak stal především oslavou hudby, svobody, přátelství i dobré nálady a to všechno s cílem podpořit němé tváře v nouzi.


Po loňském velmi povedeném letním ročníku v Cyklokempu Brná byla laťka návštěvnosti nasazena vysoko a nám se ji podařilo překonat. Na hrad si během letošního “Útulku” našlo cestu na 500 platících diváků. To dohromady s kapelami, hosty i lidmi starající se o festival „z druhé strany“ činí celkových 700 lidí, kteří se letošního Útulek Festu zúčastnili. Jedná se tak o nejlepší návštěvnost z „hradních“ ročníků i nejlepší za posledních deset let konání akce.

Díky těmto okolnostem se letošní výtěžek vyšplhal na částku 50 000 Kč. Za tyto peníze budou, jak je již tradicí, nakoupeny krmení a dobrůtky, které poputují do ústeckého útulku, Psího domova v Řepnici a kočičího spolku Felisicat. Celková částka, kterou festival za svou existenci podpořil útulky, tak činí 640 000 Kč. 

Děkujeme všem návštěvníkům, vystupujícím, hradu Střekov a panu kastelánovi, Zdenici a její smečce, Salymu a jeho zvukařskému týmu TosaSound, sponzorům, městu Ústí nad Labem, záchranářům i střekovským hasičům, moderátorům, stánkařům, Alešovi a spol z teplického Gambrinusu, partičce Gaja Tattoo, festivalu Barevná planeta a našemu ÚF drým-týmu.

A těšíme se zase příště na viděnou, ať už na příštím ročníku nebo na jakékoliv jiné akci!

Váš ÚTULEK FEST z. s. (Póža, Emilio, Rozka & spol.) // 7.7.2021PS: Na přiloženém snímku je největší hvězda 20. ročníku, skupina Gaia Mesiah (foto: Jiří „Póža“Poživi).www.utulekfest.litokaps.czhttps://www.facebook.com/utulekfesthttp://www.youtube.com/user/utulekfest

Red

Red