Zakázaná láska a prostředí společenského tance

Zakázaná láska a prostředí společenského tance

Není to tak dlouho, co se spisovatelka Hana Hindráková vrátila z Keni, kde pokřtila anglický překlad svého románu Nezlomný. V těchto dnech jí vychází osmý román Svítání nad savanou s podtitulem Než se rozední, zbývá jim poslední tanec. Knihu podpořily známé osobnosti jako Tereza Kostková, Jan Přeučil, Eva Hrušková, Dalibor Janda, profesionální tanečnice Veronika Lálová či hvězda Stardance tanečník Michal Mládek.

V příběhu plném napětí, dobrodružství, lásky a romantiky představuje Hindráková svým čtenářkám a čtenářům pro ně prozatím neznámé prostředí českého společenského tance. Pro ni je to však prostředí důvěrně známé, protože standardní tance patří mezi její velké záliby. Nezapomněla však ani na čtenáře a čtenářky milující Afriku.

Trvalo mi čtyři roky, než jsem přišla na nápad, jak zkombinovat Keňu a naprosto odlišné prostředí českého společenského tance. Nechtěla jsem totiž zklamat čtenářky a čtenáře, kteří Afriku v mých knihách očekávají a těší se na ni,“ říká spisovatelka. A ani ona si nedovede představit, že by africké prostředí v její knize chybělo.

Křest knihy proběhne v rámci akce Večer v rytmu Afriky a společenského tance, která se uskuteční 24. března 2020 od 17:30 v Prague Dance Center Taneční školy Hes. A lidé se mají opravdu na co těšit. Akce, kterou bude moderovat Tereza Kostková, se zúčastní Zlata Adamovská, Tatiana Dyková, Jan Přeučil, Dalibor Janda, Veronika Lálová a další známé osobnosti. S taneční show Zakázaná láska vystoupí šestinásobný vice-mistr světa a hvězda Stardance Michal Mládek s partnerkou. Nebudou chybět ani ukázky společenských tanců tanečníků z klubu KAT Zbraslav a bubenické vystoupení africké skupiny Emongo.

Rozhodně to bude nezapomenutelný večer,“ říká Hana Hindráková, která akci organizuje ve spolupráci se spolumajitelkou Taneční školy Hes Šárkou Hesovou.

Trailer ke knize, v němž mimo jiné vystupuje právě i tanečník Michal Mládek, je ke shlédnutí zde.

Hana Hindráková

www.hindrakova.cz, hana@hindrakova.cz

Red

Red