Litoměřice – Slovan na vítězné vlně

 

9 zápasů, 9 vítězství, to je bilance uplynulého víkendu.

Tým U12 si zajel do Ústí pro další výhry v OP Severních Čech. V lehce oslabené sestavě, bez nemocné Hrubé a Hubené, se nakonec litoměřický Slovan radoval z vítězství. V prvním utkání jsme vyhráli 41:33, ikdyž soupeř se dokonce přiblížil na „dostřel“ 3 bodů. Ale holky zabojovaly a vítězství si utéct nenechaly. Ve druhém zápase už předvedly lepší výkon a od začátku kontrolovaly jeho vývoj, vítězství 56:39 bylo více dle očekávání. Kromě Ebertové, která svým herním výkonem a vyspělostí vysoce převyšuje kategorii mladších minižákyň, tentokrát výborně zahrála Netáhlová a z mladších hráček Krupková. Holkám patří s jednou prohrou první místo tabulky.

Na výkon U12 jsme navázali i v dalších kategoriích. Tým U14A přehrál v sobotu BC Slaný 86:50 a v neděli Sokol Kladno vysoko 73:23. Holky si zaslouží pochvalu, prezentovali jsme se výborným týmovým výkonem a každá hráčka vsítila alespoň jeden koš. Tým U14B čekali stejní soupeři, jen v obráceném pořadí. V sobotním zápase nad Kladnem jsme zvítězili 58:26, nejvydařenější byla 2. čtvrtina, kterou jsme vyhráli 26:4. Výborný byl vstup do zápasu, kdy byla hra velmi koncentrovaná. V neděli jsme přehráli tým ze Slaného 76:34, opět jsme excelovali v první půlce. Oproti zápasům na soupeřově palubovce jsme se důrazněji prosazovali pod košem, a to jak střelecky, tak i velkým počtem doskoků na útočné polovině. Hoky hrály výborně, svůj nejlepší výkon v sezóně předvedla Chvojková, která pracuje výborně pod košem a začala se prosazovat i střelecky. Za neúnavnou a usilovnou práci v obraně chválíme Vránovou.

U17 vybojovaly o víkendu dvě fantastická vítězství. V sobotu jsme ve vychladlé karlovarské hale odehráli důležité utkání, po domácí výhře o 14 bodů jsme čekali lehčí průběh. Ukázalo se, že u klíčových hráček byl znatelný tréninkový výpadek (nemoci, zranění), přesto jsme utkání dovedli do vítězného konce 65:59. Bodově dominovala Bisová s 23 body a Badinková se 14 body.

V neděli nás čekaly soupeřky z Kladna, se kterými jsme doma prohráli o 20 bodů a mohli jsme „jen“ překvapit. Do utkání jsme vstoupili aktivně a celý průběh byl velmi vyrovnaný. Vyhrávali jsme hlavně v soubojích pod košem, naopak jsme prohrávali a inkasovali po rychlých protiútocích. Minutu před koncem byl stav 58:58 a po nájezdu Badinkové jsme se po koši s faulem dostali do tříbodového vedení, soupeř musel riskovat (a také faulovat) a my jsme utkání zkušeně dovedli do vítězného konce 67:58. Bodově se 4 hráčky dostali přes 10 bodů (Mašíková 18, Badinková 13, Sitárová 12, Bisová 10).

Zápas s DBaK nezvládly ženy v první půli úplně v obraně, 33 obdržených bodů nám neumožnilo odskočit výrazněji již v prvním poločase. Druhá půle přinesla zlepšení v obraně a narůstající rozdíl ve skóre. Holky si s chutí zastřílely proti zónové obraně a některé kombinace i lahodily oku. Především za nasazení v obraně ve třetí čtvrtině zaslouží pochvalu všechny hráčky. Poslední čtvrtinu jsme dohráli již v pohodě a připsali si další vítězství 80:54.

Přejeme hráčkám, fanouškům, trenérům i všem našim příznivcům zápasy, které nám přináší radost.

new, slovan

Red

Red