Souhrn víkendových klání BK Slovan Litoměřice

Se zápasy jsme začali tentokrát v Praze, v domácím utkání přehrály ženy B  pražský celek HB Basket 68:55 a dostávají se tak na 4.místo tabulky.

Páteční utkání U19 proti Ústí sice přinesla domácímu celku výhru 53:49, ale byla to výhra trochu utrápená a výkon hráček byl dle slov trenéra poněkud vlažný. Na hřiště se dostaly všechny hráčky, i z U17. Stále chybí zraněná Kocmanová, která je klíčovou hráčkou.

V pátek nastoupily U12 proti tradičnímu severočeskému soupeři BK Baník Most, v obou zápasech soupeře porazily. Utkání byla jako na houpačce, nakonec jsme koncovku pohlídali a připsali si dvě vítězství 58:46 a 60:52. Na hřišti dominovala Ebertová, výborný výkon předvedla i Hrubá a Hubená.

V sobotu a v neděli nás čekala klíčová utkání ligy U14, která rozhodla o neúčasti týmu U14A v extraligové nástavbě. V sobotu, v zápase proti Slunetě byl hlavním problémem velké množství ztrát. Vyprodukovali jsme jich 45 a při takovém počtu se na vítězství ani na lepší výsledek pomýšlet nedá. Prohra 85:49 byla vysoká. V sobotním utkání dobře zahrála Formánková. Dle slov trenéra byla nedělní hra týmu špatná, nedokázali jsme ubránit dvě klíčové hráčky soupeře, které nám dohromady nastřílely 40 bodů, inkasovali jsme 6 trojek, což je v této kategorii dost neobvyklé. Bohužel jsme nedokázali proměňovat jednoznačné příležitosti z podkošového prostoru a zaostávali jsme i na doskoku. Ikdyž v závěru zápasu holky velký náskok soupeřek dotahovaly, nakonec jsme si připsali prohru 51:46 a Chomutov se dostal na 3.místo tabulky. V obou utkání citelně chyběla nemocná Hrubá.
B tým ve stejné soutěži předvedl dva solidní výkony. Nejprve potrápil Chomutov. Konečný výsledek 71:55 je více než solidní, v minulé zápase jsme prohráli o téměř 30 bodů. Holky se zlepšují ve všech činnostech a pomáhá i narůstající sebevědomí. V neděli pak ve vyrovnaném zápase prohráli s ústeckou Slunetou 51:67. Tady je nutné zmínit, že vůbec nehrály klíčové hráčky soupeře a trenér zvolil pro nás sympatickou cestu a nechal zahrát holky, které nedostávají v jiných zápasech tolik prostoru. Výborně zahrály ve víkendových zápasech Ebertová, Bisová a Chvojková.

U17 hrály dvojičku s ústeckou Slunetou a připsaly si výhru v obou důležitých utkáních 53:45 a 52:35, výbornou práci odvedla zejména základní pětka Mašíková, Badinková, Schwarzová, Sitárová, v čele s kapitánkou Hrzánovou. Mašíková musela zastoupit i chybějící nemocnou Bisovou. Hrzánová v odvetě ubránila nejlepší skórerku soupeře a sama dala 17b, resp. 20b.

Ženský A tým přivítal v domácím prostředí zkušený strakonický tým. Ve 3/4 zápasu předvedly solidní výkon v obraně, dostaly pouhých 28 bodů. Umělecký dojem kazí třetí čtvrtka, kterou prohrály 9:23. Po třech čtvrtinách tak prohrávaly o pět bodů, v poslední čtvrtině předvedly útočnou smršť a daly 24 bodů, takže nakonec se radovaly z výhry 56:51. Střelecky byla výborná kapitánka týmu Smith s 25 body.
Jedeme dál

Red

Red