TJ Slovan – Zasloužená první výhra U15B v sezóně

 

Začněme tentokrát těmi nejmenšími, v kategorii U11 jsme zajížděli k chomutovským levharticím, kde jsme vybojovali 2 vítězství. V prvním zápase jsme nejprve vedli 15:4, potom jsme ale luxusní náskok ztratili a po 2. čtvrtině prohrávali 28:21. Nakonec se nám podařilo ubránit klíčovou hráčku soupeře, pohlídali jsme si koncovku a mohli se tak radovat z těsného vítězství 44:42. I ve druhém zápase jsme byli nakonec lepším týmem a vyhráli ho 32:23, Výborně zahrála v obou zápasech Vrátilová.

V kategorii U13 nás čekal soupeř ze spodních příček OP, BK Teplice, proto jsme do obou zápasů postavili oslabený kádr, což na herním výkonu neubralo, ba naopak, k míči se dostaly i hráčky, které na sebe obvykle zodpovědnost během těžkých zápasů neberou. Holky předvedly, že jsou v oblasti jasnými favoritkami a vyhrály vysoko 87:21 a 100:20. Výborně zahrály mladší hráčky Krebsová s Hubenou.

A konečně v kategorii U15 zabodoval náš B tým, který si připsal v sobotu svoji první výhru nad BA Louny 45:44. Ke skvělému výkonu pomohla střelecká forma Kynzlové a Chvojkové. V nedělním zápase proti Kladnu si už další vítězství tým nepřipsal, ale i v neděli předvedly holky solidní výkon a za prohru 40:47 se nemusí stydět. V poslední čtvrtině se dokonce přiblížily na rozdíl 3 bodů, ale vyfaulovaná Chvojková a neproměněné trestné hody nejen v závěru utkání konečnému výsledku nepomohly.

V sobotní zápase s Kladnem se U15A protrápily prvním poločasem. Ve třetí čtvrtině nedovolily soupeřkám ani bod, a tím odskočily na dostatečný rozdíl. Opravdu vzorné nasazení v obraně ve druhé půli nám umožnilo více zakončení z rychlých protiútoků a takzvaně snazších košů. Konečný stav 58:23. V zápas proti Lounům si holky vytvořily náskok od počátku. Chvilkovou herní krizi ve druhé půli holky zažehnaly a soupeře porazily o 22 bodů. Tím větší škoda porážky v Lounech v prodloužení. BA Louny jsme porazily 65:43. Nasazení všech hráček a jejich chuť zakončovat především v nedělním zápase určitě potěšila i přítomné rodiče. Takže celkově udělujeme pochvalu všem za tři víkendové poločasy.:-)

V kategorii U19 jsme mohli v neděli proti HB Basketu zabojovat o 2. místo v lize, to se ale nepodařilo a nakonec jsme si připsali prohru 53:66. V sobotu jsme proti poslednímu celku tabulky, Aritmě Praha, potvrdili roli favorita a vyhráli 70:54. Zakotvili jsme tak na příjemném 3. místě.

Takže bilance tohoto víkendu: 8 výher, 2 prohry.

Přejeme všem báječný adventní čas a jsme rádi, že jsem součástí vašich životů.

Red

Red