ANI DÉŠŤ NEZKAZIL LITOMĚŘICKÉ VINOBRANÍ

Ani deštivé a chladné počasí neodradilo návštěvníky dorazit v sobotu 17. září na litoměřické vinobraní. Program probíhal na osmi scénách a víno a burčák tekly proudem. Víno ochutnal i král Karel IV., který se nejprve přivítal se starostou Ladislavem Chlupáčem coby purkmistrem města, ředitelkou Městských kulturních zařízení Litoměřice Michaelou Mokrou z pozice organizátora akce, a poté vyrazil pozdravit lid na řadu míst. 

Jedna z největších a nejoblíbenějších akcí města začala úderem 10. hodiny a končila o půlnoci. Na hlavní scéně Mírového náměstí nás celým dnem provázeli moderátoři Sonia Edde a Martin Čermák. Vystoupili Adam Mišík, Verona, Děda Mládek a Illegal Band, Pepa Vojtek &Trio Inflagranti a další. Scéna divadelního nádvoří byla věnována zejména dětskému programu. Návštěvníky potěšily Sváťovo Dividlo, pěvecké sbory Puellae cantantes a Páni kluci, Bobíkova show apod. V Kině Máj se po celý den promítalo, konaly se řízené degustace a na nádvoří hradu se hrálo. Program vinobraní probíhal i na několika dalších místech města – na Kostelním a Dominikánském náměstí, v Tržnici Felixe Holzmanna a v klubu Baronka. Soutěž O nejlepší burčák letos vyhrálo Minimal Delicato s.r.o. 

„Ráda bych poděkovala všem návštěvníkům, kteří dorazili i přes nepříznivé počasí. Věřím, že společně jsme prožili pěkné chvíle, strávené s lahodným mokem vína i burčáku. Už nyní začneme pracovat na dalším ročníku, který proběhne opět třetí sobotu v září, tedy 16. 09. 2023,“ uvedla ředitelka Městských kulturních zařízení Litoměřice Michaela Mokrá.

Zpracovala: Aneta Břeňová

Red

Red