Sbohem, pane Brzobohatý

Bohužel je to tak. Den před svými osmdesátými narozeninami zemřel včera herec, dlouholetý člen týmu divadla Na Vinohradech a později Divadla Radoslava Brzobohatého, pan RADOSLAV BRZOBOHATÝ.

V roce 1959 se jako Kašpar Lén ukázal ve filmu Mstitel. Následovaly další role, Zika ve snímku Kohout plaší smrt, nadporučík Král ve filmu Atentát, Václav ve snímku Dáma na kolejích, jeho nezapomenutelný František ve snímku Všichni dobří rodáci, Ludvík ve filmu Ucho,

Pro děti nezapomenutelný Mrakomor v pohádce Princ a Večernice, profesor Karda ve filmu Sněženky a Machři, sedlák v obou dílech pohádky Z pekla štěstí.

V televizi je nezapomenutelný jako F.L.Věk, z inscenace Lucerna, z filmu Zlatí úhoři, ze seriálu Dobrá voda a z doby poslední hrál v seriálech Četnické humoresky, Ulice či Vyprávěj.

Za povšimnutí stojí i poslední filmová role ve snímku Vrásky z lásky, kd se po řadě let sešli před kamerou s Jiřinou Bohdalovou.

Děkujeme Vám, pane Brzobohatý, že jste se nestal námořníkem, jako Váš otec, že jste nectil rodinnou tradici, ale že jste obohatil českou filmovou a divadelní kulturu a nás všechny o nesporný talent, krásnou tvář a desítky postav, kterým jste vdechl život a nám radost.

mějte se tam hezky

red Pln

 

Red

Red