Výrobky hodnotila osmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. K udělení značky Regionální potravina Ústeckého kraje 2014 navrhla hodnotitelská komise devět výrobků z následujících kategorií:
Kategorie: | Oceněný výrobek a výrobce: | |
1. | Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas | ŠpekáčkyVojtěch Strauss, Most |
2. | Masné výrobky trvanlivé | NOVOBRANSKÝ PRŠUT – KaréUzenářství Chovaneček – Rodinná firma s.r.o., Litoměřice |
3. | Sýry včetně tvarohu | Ovčí čerstvý sýrI.H.FARM, s.r.o., Louny |
4. | Mléčné výrobky ostatní | Držovický ovčí jogurt bílý BIOJakub Laušman, Držovice |
5. | Pekařské výrobky včetně těstovin | Sádlový koláčekAlena Šedivá, Krásná Lípa |
6. | Cukrářské výrobky včetně cukrovinek | DortletkaJaroslava Michalcová, Roudnice nad Labem |
7. | Alkoholické a nealkoholické nápoje | Polotmavý ležák 12°Mostecký Kahan, s.r.o., Most |
8. | Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě | TřešněZemědělské družstvo Klapý |
9. | Ostatní | Bramborové plátky se šunkou, smetanou a pažitkouBramborárna Bukovice, s.r.o. , Bukovice |
Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.
Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:
Ludmila Holadová
Tel.: +420 602 341 689, Email: oakmo@oakmo.cz
Okresní agrární komora Most
Dělnická 33, Most – Velebudice, 434 01