Šéfkuchař Radek Šubrt v Labe aréně ukázal, jak uvařit zdravé a lehké jídlo pro sportovce a inspirovat školní kuchyně

Zeleninová polévka, teplý zeleninový salát nebo tvarohový dezert s vanilkou a jahodami – to je část menu, které společně s dětmi vařil známý šéfkuchař Radek Šubrt v Labe aréně Ústeckého kraje. Jedním z hlavních záměrů bylo ukázat, jak poměrně jednoduše uvařit zdravé a lehké jídlo, které by nemělo chybět ve školních kuchyních a na jídelníčku žádného sportovce. Radek Šubrt na konci akce vzkázal všem kulinářským nadšencům: „Vařte s láskou.“

Velký zájem dětí a rodičů o kulinářskou show s Radkem Šubrtem byl pro nás milým překvapením. Prázdné hrnce na konci dne dokazují, že tak zásadní část jídelníčku pro děti, jakou je čerstvá zelenina, lze připravit způsobem, kterému malí, ale ani velcí, strávníci, neodolají,“ uvedl Michal Kurfirst, ředitel Labe arény Ústeckého kraje.

„Dobře vím, že dobré jídlo dokáže navodit skvělou atmosféru v každé situaci. Přesně to se v Labe aréně podařilo,“ doplnil Radek Šubrt.

Vaření si užily hlavně děti, které pomáhaly s přípravou zeleninové polévky, míchaly, kořenily a nakonec také všechno snědly. Ochutnat dostaly ale i rodiče, pro které bylo vaření se známým kuchařem inspirací na jednoduchá a přitom zdravá jídla.

Red

Red