GASTRO FOOD FEST NA ZAHRADĚ ČECH OBOHATIL CHUŤOVÉ BUŇKY

Výstaviště Zahrada Čech v Litoměřicích se opět stalo dějištěm festivalu dobrého jídla a pití. Ve dnech 19. a 20. října se zde konal již sedmý ročník Gastro Food Festu, který opět přinesl nespočet gastronomických zážitků a spousty spokojených návštěvníků.

Kvalitní a netradiční gastronomie je v dnešní době velice populární, o čemž svědčí i stále se zvyšující nadšení návštěvníků v ochutnávání jednotlivých nabízených meníček“, poznamenala obchodní, marketingová a provozní ředitelka Bc. Michaela Mokrá ze společnosti Zahrada Čech, jenž je pořadatelem festivalu. „Mezi návštěvníky se velkému ohlasu těšila nově zavedená čipová platba. Ta zjednodušila jak návštěvníkům platbu, tak prodejcům výběr, čímž se také zrychlil servis a ubylo front“ doplnila ředitelka Bc. Michaela Mokrá.

V průběhu dvou dnů byl přichystán bohatý program, během kterého proběhlo na třech podiích téměř 30 kuchařských show. V rámci nich přichystali několikachodové menu významní šéfkuchaři, v popředí s vítězkou soutěže MasterChef Česko 2019 Kristínou Nemčkovou, šéfkuchaři Radkem Šubrtem, Radkem Davidem, Janem Heřmánkem, Lukášem Uherem, Martinem Grezlem, Tomášem Kremličkou nebo Vlastimilem Jašou. Své kuchařské umění předvedli také Markéta Hrubešová, Patricie Solaříková, Aleš Lehký a mnoho dalších. Netradiční program si nachystal Juniorský národní tým Asociace kuchařů a cukrářů ČR v pavilonu G. Ten pro návštěvníky uvařil speciální tříchodové menu, se kterým se bude prezentovat na prestižní kuchařské olympiádě IKA 2020 ve Stuttgartu.

Jediný festival svého druhu na Severu Čech nabídnul návštěvníkům kulinářská umění od téměř 50 prodejců. Návštěvníci měli možnost ochutnat krokodýlí či hadí maso, hmyzí speciality, pokrmy z husích jater Foie gras, kambodžské, srílanské i thajské speciality či pokrmy rumunské i americké kuchyně. Nabídku jídel doplnily pivní speciály, kvalitní česká i zahraniční vína, netradiční míchané nápoje, káva přímo z výběrové pražírny či fermentáda, neboli svrchně kvašená nealkoholická ovocná limonáda.

V závěru patří srdečné poděkování Ústeckému kraji za jeho podporu. Významné poděkování za záštitu a dlouhodobou spolupráci patří Asociaci kuchařů a cukrářů ČR a hlavním partnerům akce společnostem Elkus s.r.o., InterGast a.s. a GASTROTECHNO GROUP s.r.o..

Děkujeme také Hotelové škole Teplice a Soukromé hotelové škole Bukaschool, jejichž studenti zajišťovali debaras celé akce.

A na závěr všem vystavovatelům, prodejcům obchodním a mediálním partnerům i návštěvníkům za jejich přízeň a těšíme se na další festival, který proběhne příští rok o víkendu 17. a 18. října.

foto Deník

Red

Red