Zachraň jídlo – Co budeme zachraňovat v roce 2019

Rok 2019 je tu a čeká nás společně hodně práce. Není času nazbyt. Na výrobu potravin, které se na celém světě nesní, je zapotřebí 1,4 miliardy hektarů zemědělské půdy (28 % z celkové zemědělské plochy) a zbytečně se kvůli tomu do atmosféry vypustí 8 % celosvětových emisí. Pojďme s tím něco udělat!
V roce 2019 se budeme věnovat těmto (a dalším) projektům:
Paběrkování do regionů Zatímco v roce 2018 jsme se podívali do Českých Budějovic, teď našlápneme paběrkování v Litoměřicích a Brně.Výzkum: kolik se vyhazuje a proč?Data jsou klíčová, a proto budeme pokračovat ve výzkumu o plýtvání v restauracích a zaměříme se také na označování spotřeby potravin (spotřebujte do/minimální trvanlivost).Recepty a kuchařkaUrčitě vám padly do oka naše nové záchranářské recepty. Zpracujeme je do podoby tištěné kuchařky spolu s radami, tipy a informacemi o naší organizaci. Knížku očekáváme na podzim.Přispívejte nám pravidelněPovažujete téma plýtvání potravinami za aktuální problém? Pomozte nám věnovat se mu ještě víc do hloubky. Vaše pravidelné příspěvky nám poskytnou finanční nezávislost.Podpořím Zachraň jídlo
Podporujeme výzvu Neztrácejme čas!

Podepište i vy výzvuobčanů vládě České republiky, médiím a veřejnosti ke klimatické krizi.Recept z láku z cizrnyCizrnový lák je učiněný poklad! Tzv. aquafaba jde totiž vyšlehat do sněhu a vy tak můžete zpracovat nálev, který jinak vyhazujete. Koukněte na recept.Dobrá zpráva
Ústavní soud rozhodl, že zákon o povinném darování přebytečného jídla od obchodních řetězců potravinovým bankám bude platit dál. Přečtěte si víc.
Red

Red